ITU PARS ROKET TAKIMI

07.02.2019

İTÜ Pars Roket ekibinden sponsor teşekkür ziyareti

Sponsorlardan biri olmaktan gurur ve mutluluk duyduğumuz İTÜ Pars Roket Takımı üyeleri Birleşik Metal Tuzla Merkezi ‘mizi ziyaret etti.

Amerika’da bu alandaki en prestijli yarışma olan Intercollegiate Rocket Engineering Competition (Spaceport America Cup) ‘da ülkemizi başarı ile temsil edip bizleri gururlandıran Pars Roket Takımı, desteklerinden ötürü Birleşik Metal’e teşekkürlerini sundu, yarışmada fırlatılan roketlerinin bir fotoğrafını hatıra olarak hediye etti.

 

İTÜ PARS ROKET TAKIMI
2012 yılında İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesinde kuruldu. Aynı yıl içerisinde Tripoli Seviye 2 sertifikasını alarak ülkemizde bir ilki başardı.

2013 yılında da ilklere devam eden Pars, itki test standını ve ilk sivil roket fırlatma rampasını üretmiştir.

2014 yılında yine ilklere imza atarak Türkiye'nin tek hibrit yakıtlı roket motorunu tasarlayıp üretmiş ve ateşlemiş, bu yıl içerisinde IREC'te de varlık göstermiş olup ülkemizi temsil eden tek takım unvanına erişmiştir.

2015 yılında grup yoğun bir çalışma gerçekleştirmiş ve İstiklal isimli roketiyle kusursuz bir atışla IREC'te takdir toplamıştır.

2016 yılında da bu yarışmaya katılmış Amerika'nın ünlü MIT, Yale gibi üniversitelerini geride bırakarak 6. olmuştur.

2017 yılında IREC'e katılmış ve hibrit yakıtlı roketiyle teknik rapor ve tasarımdan tam puan almış bu başarıyla 3. olmuştur.

Pars Roket Grubu 31 Mayıs 2018'de Tuz Gölünde Anadolu-2 isimli roketiyle ülkemizde başarıyla fırlatılan ilk hibrit yakıtlı roketini üretme unvanını da kazanmıştır, aynı sene içerisinde Haziran ayındaysa Amerika'da da hibrit roketini başarıyla uçurmuş ve kurtarmıştır. Pars Teknofest'in roket yarışmasının hazırlanması ve düzenlenmesinde yardımcı olmuş ayrıca jüri olarak varlık göstermiştir. Pars Roket Grubu ülkemizin de "Uzay Yarışı"nda söz sahibi olmasını sağlamak adına çalışmalarını azimle sürdürmektedir.

 

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.